četvrtak, oktobar 19, 2017
   
Text Size
image image image image
Dobrodošli na sajt ako ne najlepše onda sigurno najtoplije u ljudskom smislu, kuće u Dobroti. Vila ,,Tarski” se nalazi 4 km od drevnog biser grada Kotora. Kuća je izgrađena na samoj pjeni od mora tako da su jastuci nasih cenjenih gostiju na svega 5 metara od morskog žala. Dobrota koja je vekovima važila za aristokratsko predgrađe grada Kotora svojom retkom arhitekturom I živopisnom vegetacijom ubraja se u retka mesta na planeti, tako da je cela regija kao kulturno dobro od opšteg svetskog značaja vec decenijama i pod zaštitom UNESKO-a.
Kuća izuzetne arhitekture, na placu od 5 ari sa parkingom i privatnom plažom od 20m dužine.

Kuća je vlasništvo crnogorskog pisca Dejana Miloševića Tarskog, autora svetski poznatog romana "Njegušica", tako da osim morskog turizma veliki broj čitateljki budu gošće tokom i van sezone da bi uz pomoć pisca posetile Njeguše i uživale u predelima neverovatne lepote koji su opisani u romanu.
Apartmani nisu klasični mali, to su veliki stanovi, ima ih 5, od 52m kvadratna do 140m kvadratnih. Svaki apartman ima svoje parkirno mesto bez naplaćivanja, a svaki gost dobija besplatnu upotrebu ligeštula i suncobrana na sunčalištu koje se nalazi između plaže i kuće na svega nekih 3-4 metra razdaljine.

Kuća uživa enormnu popularnost, 2014-ta godina nam je deveta sezona i već smo počeli da primamo rezervacije. Naš najveci uspeh, devetu godinu zaredom letuju jedni te isti ljudi.
Dobrota se ne zove džabe Dobrota jer je mešavina fjordovsko toplog mora, retkog mediteranskog vazduha prepunog ozona i kristalno čistog neba.

Već vekovima Kotorski zaliv je poznat kao retko lečiliste za plućne bolesti, probleme sa sinusima i grlom.Da je to tako dokazuje englesko istrazivanje urađeno 60-tih godina prošlog veka, da se u toku dana strujanja vazduha razmimoilaze 6 puta u raznim smerovima.

Anketa

Najlepši mesec u Boki Kotorskoj?

Broj pregleda članka : 39327